Журналистът Димитър Кенаров сезира прокуратурата за полицейско насилие

16:03, 06 окт 20 25 2163 Шрифт:
Редактор:

Журналистът Димитър Кенаров сезира прокуратурата за полицейското насилие от нощта на 2 септември. Той и адвокатът му Стоян Мадин внесоха в Софийска градска прокуратура за нанасяне на телесна повреда и престъпление по служба, съобщиха от Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ).

Кенаров пострада в нощта на 2 септември, докато отразяваше антиправителствени протести, и бе задържан и бит от полицаи в района на бившия Партиен дом. Месец по-късно все още не са известни резултатите от вътрешната проверка в Министерството на вътрешните работи, нито някой е поел отговорност по случая.

По-късно вътрешният министър Христо Терзийски заяви, че проверката по случая все още продължава. По думите му със заповед на директора на столичната дирекция на вътрешните работи незабавно е разпоредена проверка, след като са получени данни и информация в социалните мрежи за случая.

„Към нас беше отправен въпрос и от депутати от Европейския парламент - отговорихме на 24 или 25 септември. До тогава Кенаров не беше предоставил конкретни данни и информация по отношение на този случай. Едва на 23-ти чрез негов адвокат бяха входирани негови обяснения - чрез интернет. Не са предоставяни медицински документи за нанесени телесни повреди, но ние продължаваме проверката", заяви Терзийски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама