Христо Иванов: Когато се борим, Европа започва да работи и за нас

19:39, 06 окт 20 / Политика 25 2468 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Благодарение на протестите, за първи път проблемите на България се поставят по толкова консолидиран начин пред Европейския съюз. Налагането на промяната ще отнеме време, но процесът вече е започнал и е необратим. Това заяви съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов в предаването на „Разговор” по „Факти”, съобщиха от партията.

Дебатът в ЕП за България – нищо не сте пропуснали, ако не сте го гледали

Нашите партньори в Европа трябва да започнат да плащат цената на удобството да имаш Бойко Борисов, който носи някакви си шест гласа и винаги гласува като Меркел. Желанието на тези политици да се снимат с Борисов рязко ще намалее”, прогнозира Иванов. „Когато те видят да се тупаш по рамото с един човек, който си пълни шкафчето с евро и тези евро най-вероятно идват от еврофондове, това има своите последици”, добави още той.

Дебатът в ЕП: Парите на ЕС в България са "черният хайвер на лакоми олигарси"

Европа не е манастир. Не е някаква общност от ходещи в бели дрехи морализатори. Това е съюз, основан на интереси. Нашата способност да отстояваме нашите интереси е това, върху което трябва да помислим. Просто да очакваме да си внесем цивилизация от Европа, както си внасяме банани отнякъде, няма да стане. Трябва сами да се преборим”, призова той и добави: „Големият извод е, че когато се борим, както това направиха Радан и гражданите на улиците на София, това работи и Европа започва да работи и за нас, не само за Борисов”.

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 13:41, 07 окт 20

Ама много ти се ръкомаха и блаже и на теб, нали? Ама ай пак, извън парламента ще стоиш.

2 Илияна 14:14, 07 окт 20

И за какво по-точно се бори Христо Иванов??? За интересите на Прокопиев, Божков и Маджо е ясно, но Европа няма да работи точно заради това за нас!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама