Захариева за Македония: Няма как да изградиш просперираща държава, ако винаги си против

21:22, 10 окт 20 / Политика 25 2507 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Опитът да се създаде негативна представа за България, използвайки агресивен език, е вреден в дългосрочен план за гражданите на Северна Македония. Това заяви външният министър Екатерина Захариева в ефира на Нова телевизия.

Вицепремиерът изтъкна, че разговорът с колегата ѝ Буяр Османи, който бе в София, е бил искрен и важен.

Българо-македонската историческа комисия ще възобнови работа след година прекъсване

"Няма нищо по-постоянно от географията – ние ще бъдем съседи. Най-вредно за една държава е постоянно да се връща в миналото", каза още Захариева, и подчерта - "Няма как да изградиш просперираща държава, когато твоята идеология е винаги против нещо. Ако не го направим 30 години ще се връщаме в исторически спорове".

Захариева коментира и приетата от ЕП резолюция за България, която смята за обективна. За нея по-тревожен е фактът, че в страната ни има политици, които се радват, че България разваля репутацията си.

По думите ѝ има какво още да се свърши в България по засегнатите теми в приетата резолюция. „Ние знаем къде са проблемите ни. Неслучайно оценката на правителството е, че докладът е обективен. В него се посочват недостатъците и това, което трябва да свърши държавата”, посочи Захариева.

За нея редовните избори ще са по-полезни за страната и не смята, че има партия, която би спечелила при предсрочно гласуване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама