Големите кавички

16:00, 16 окт 20 / Големите кавички 25 2722 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (5 - 9 октомври)

„Както България минава икономически между капките с коронавируса засега, така и премиерът Бойко Борисов успява да мине „между яйцата“. Това коментира политологът Първан Симеонов.

По думите му ситуацията вече не е толкова протестна, колкото предизборна, а на т. нар. Велики народни въстания се  събират толкова хора, колкото се събираха всяка вечер през юли. Според Първан Симеонов протестът е постигнал немалко, но ако не се стигне до драматично развитие или Борисов не направи голяма грешка, може да се очаква с по-голяма доза вероятност, че вървим към завършване на мандата.

„Борисов, понеже изтърва момента за достойно и хитро подаване на оставка, изчаква протестът да се поизтощи, да погрознее, да почне да се кара помежду си и да става партиен – нещо, което винаги се случва на всеки дълъг протест в България.“, смята той.

Бойко Борисов възнамерява да направи силен финален спринт, който ще се изразява най-вероятно в раздаване на пари. Сега е моментът всички да поставят своите искания, защото ГЕРБ ще дава, допълни Първан Симеонов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама