Григор Димитров е 1/4-финалист след обрат в Антверпен

10:14, 22 окт 20 / Спорт 25 2019 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров, който е 4-ти поставен в схемата в Антверп, отстрани испанеца Пабло Андухар след обрат с 4:6, 6:3, 6:4 и се класира за третия си четвъртфинал за годината след тези в Акапулко и Рим.

На четвъртфинала в петък българинът очаква победителя от днешната среща между Милош Раонич (Канада) и Камерън Нори (Великобритания).

"Мисля, че просто останах в мача по много добър начин", каза Димитров, цитиран от сайта на АТР и bTV. "Мисля, че голяма част от това се дължеше на моя опит да играя на закрито. Нямате шанса да играете много мачове в зала, но винаги съм чувствал, че имам малко допълнително предимство, особено в големите моменти по време на мача. Мисля, че днес също беше един от тези мачове".

"Всъщност играх много добре през първия сет, но го загубих. Тогава си помислих: "Добре, нека просто намерим друг начин". Мисля, че подобни мачове в началото на турнира са много важни и е хубаво, че продължавам напред. Това е нещото, от което съм най-доволен", каза още Димитров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама