Протестът, ден 114: От "Отровното трио" няма да се откажат

21:08, 30 окт 20 25 3446 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

114 дни продължават антиправителствените протести у нас. Въпреки вятъра и студеното време, граждани и тази вечер се събраха на т.нар. Триъгълник на властта. През последните дни обаче броят им драстично намаля.

Но от „Отровното трио“ са категорични, че няма да спрат да протестират. От импровизираната трибуна Арман Бабикян беше категоричен, че скоро премиерът Бойко Борисов ще падне от власт заради хората, които продължават да излизат всяка вечер пред президентството. "Със сигурност ще изненадваме властта, въпреки че те очакват да се уморим", посочи той.

Протестиращите аплодираха българските лекари и медицински сестри. Според Арман Бабикян истинските герои са именно медиците, а не „онзи, който се самозаписва в дома си“, визирайки премиера. Той подчерта, че Борисов поиска да прехвърли отговорността за ваксините за коронавируса на парламента.

И тази вечер протестът се отправи към пл. "Орлов мост", където движението беше блокирано. Исканията остават същите – оставките на премиера и главния прокурор, както и предсрочни избори. Недоволстващите настояват още и за въвеждането на електронно дистанционно гласуване и свикване на Велико народно събрание за промяна в Конституцията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама