Борисов с онлайн лекция за вируса, фалшивите новини и „Отровното трио“

16:20, 04 ное 20 / Политика 25 3860 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Премиерът Бойко Борисов, който вече 12-и ден е под карантина, се включи на живо във Facebook от дома си с лекция за вируса, мерките, фалшивите новини и „Отровното трио“.

Поради цветущостта на изказването го публикуваме цялото:

„Здравейте! Искам да поздравите лъжливи сайтове с вуду магиите и измишльотините. Как не ви е срам, бе! Как не ви е срам! Как не ви е срам! Няма да бъде затваряна държавата. Напротив. Сега като ръководител се чувствам най-сигурен. Знам какво е първата седмица, какво е вторaтa. Кога е тежко. Знам, че здравите трябва да работят, заразените да се карантинират, болните веднага да се лекуват. Затова засилихме и болници, полицаи, огнеборци – всичко!

В началото затваряхме държавата, защото не знаехме какво е. Да, даде ефект. Сега знаем какво е. Сега знам, че самодисциплината, грижата за другия човек, за себе си – само това ни спасява. По 500 оздравяват – те трябва да работят. Държавата няма да спира. Психиката на хората трябва да е стабилна. Страшно и гадно – спор няма. Преодолимо ли е? Преодолимо е! Заедно можеме ли? Можеме! Имаме ли всичко осигурено за следващите месеци? Имаме! Гладен няма да остава никой. Ваксините почват да излизат.

Февруари, март, април – ще изправя държавата. Не се подвеждайте по лъжците, те това целяха – пуч! Сега да няма парламент, да не може да се взимат решения, да не може да се финансират системите, държавата да се срути и да кажат: „За това е виновен Бойко. ‘Айде сега ще правим президентска република и ще отиваме на друго място“. Няма да стане!

12-и ден – надявам се скоро да съм сред вас. Силен съм, чувствам се достатъчно уверен да уверя хората да преодоляват вируса. Тежко е. Разчитам на моите юнаци – докторите, сестрите, водещите ни лекари. Сменяйте протоколите! Едните антибиотици не дават резултат, другите – дават. Въртете ги! Вие разбирате повече. Помагайте на всеки един човек. И Господ да е с нас.

Не вярвайте на смрадливите – не отровните, смрадливите! Това е престъпление, което правите – да лъжете от мое име. Желая Ви лек ден. Всички мерки се изпълняват. Пазете се. Фатката е да се пазим! Да не се заразим повече от необходимото масово. И така ще минем най-добре в Европа. Още сме на 17-о место́. Благодаря ви!“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама