Официално: Саудитска Арабия влезе в календара на Формула 1

19:00, 05 ное 20 / Спорт 25 2232 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Саудитска Арабия официално влиза в календара на Формула 1, като първата надпревара на уличното трасе в Джеда ще е през ноември 2021 г. Състезанието също така ще е вечерно. Споразумението за новата надпревара между ръководството на F1 и саудитската автомобилна и мотоциклетна федерация (SAMF) бе обявено от Чейс Кери.

„Вълнуваме се да приветстваме Саудитска Арабия във Формула 1 за сезон 2021. Страната бързо се превръща в домакин на множество спортове и шоу събития. Радваме се, че Формула 1 ще има старт там през следващите години“, заяви Кери, цитиран от „Нова телевизия“.

F1 - 70 години високоскоростен адреналин

„Регионът е много важен за нас. 70% от населението е под 30 години и се вълнуваме от възможността да достигнем до нови фенове. През идващите седмици ще оповестим предварителния календар за 2021 г., който след това ще бъде представен на Световния съвет за одобрение“, каза още той.

Спортният министър принц Абулазис Бин Тюрки Ал Фейсал Ал Сауд каза от своя страна, че „Формула 1 е перфектно отражение на трансформационното пътешествие на страната.“

„Ние нямаме богата моторспорт история, но за кратко време федерацията ни си спечели репутация на организатор на събития от световна класа“, добави президентът на SAMF принц Халид Бин Султан Ал Фейсал. „Сред тях са Формула Е и Дакар. В резултат на присъствието им в страната има милиони запалени млади фенове на автомобилния спорт. Много от тях ще броят дните до идване на героите им през ноември 2021 година“, каза още той.

Старт в Саудитска Арабия бе включен в предварителен календар с 23 старта, който наскоро бе представен на отборите във Формула 1.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама