Дори и след две дузпи България не можа да се справи с Финландия

21:00, 15 ное 20 / Спорт 25 2844 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Автор: Юлиан Тодоров

Националният ни отбор по футбол записа четвъртата си загуба в новото издание на Лигата на нациите. Това се случи, след като Финландия ни победи с 2:1 и така скандинавците записаха втория си успех срещу нас в историята на мачовете между двата тима.

И двете попадения на гостите дойдоха след кошмарни грешки в защита на българите, като първо Теему Пуки наказа колективното безхаберие в отбраната ни в седмата минута, а точно преди почивката Робин Лод удвои актива, след като Страхил Попов подаде топката за Пуки вдясно, след което падна гола за гостите.

Финландия ни победи на футбол за първи път

Влезлият като резерва в 66-ата минута Димитър Илиев върна един гол за българите от дузпа само две минути след влизането си, а в 62-ата минута Галин Иванов шутира много слабо друг наказателен удар и Лукаш Храдецки не позволи да получи гол. Като цяло, българите разочароваха с представянето си на „Васил Левски”, след като единствено Доминик Янков и Димитър Илиев за своите 25 минути на терена показаха нещо по-стойностно.

Така „лъвовете” нямат победа в официален мач в шест поредни двубоя, като последният ни успех е срещу Чехия в последния мач от квалификациите за UEFA EURO 2020.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 16:45, 16 ное 20

Закривайте тази жалка П(ф)едерация, която нищо не върши през последните 25 години! Следващата ни загуба ще е от Вануату ?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама