Мая Манолова преследва джипа на премиера по магистрала "Тракия"

11:56, 16 ное 20 / Политика 25 4561 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Председателят на „Изправи се.БГ“ и бивш омбудсман Мая Манолова случайно се засече с кордона на премиера Бойко Борисов на магистрала „Тракия“.

„Току-що ни задмина джипа с премиера – кара самият премиер. Прелетяха край нас като край малка гара“, заяви Манолова във видео във Facebook. Тя пътува към Димитровград, където има среща с граждани.

„Няма повече да го гоним – задачата е непосилна. А и спазваме правилата. Ще го гоним на изборите - от „Изправи се.БГ" ще го настигнем и ще го минем“, закани се Мая Манолова.

Надявам се, че ще се срещне някъде с граждани, а не пред болницата да изкара поредния COVID болен или в контролирана среда на пънче в гората. Просто да излезе от неговата паралелна реалност, където всичко е наред“, посочи бившият омбудсман. Манолова отново се обяви PCR тестовете да страната безплатни. „Поне това трябва да направи задължително и спешно“, обясни тя.

За съжаление, властта може да се види само на магистралата, но не и сред хората“, категорична е тя.

Къде отива премиерът? 

По-късно от видео на Борисов във Facebook стана ясно, че е пътувал заедно с енергийния министър Теменужка Петкова, за да инспектират газовата връзка с Гърция. Заедно с тях е и собственикът на гръцката фирма „Авакс“, която изпълнява обекта, който обясни, че по трасето се работи с ускорени темпове.

Към момента по трасето са разнесени над 159 км тръби, от които 72 км са заварени, а засипаният тръбопровод е над 11 километра.

„Ускорихме им плащанията, така че да няма и ден забавяне на този изключително важен геостратегически проект от нашата част“, заяви премиерът. Борисов е категоричен, че на първи януари през България ще влезе азерски газ. „След един месец мечтата за пълна диверсификация ще я има“, посочи той и обясни, че тръбата се строи и от гръцка страна. „С колегата Мицотакис сме се разбрали, като стигнем с тръбите двете граници - там да се видиме”, заяви още премиерът.

Работим, не спираме и имаме какво да покажем – за това ги е много яд нашите опоненти. Понеже много не вярват, за това искахме да покажем, че и тук се работи и то усилено“, посочи министър-председателят.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 иванчо 12:18, 16 ное 20

бат Бойко ако я беше боцнал нямаше да му вършей тръни на главата Ама след това отърване няма

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама