Мачът Джошуа - Пулев може да се състои в по-малка зала в Лондон

10:13, 17 ное 20 / Спорт 25 2077 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Дългоочакваният мач за титлите в тежка категория между шампиона Антъни Джошуа и претендента Кубрат Пулев може да бъде преместен в по-малка зала. Това заяви пред "Дейли Мейл" промоутърът на британския боксьор Еди Хърн.

Най-вероятно срещата ще се състои на 12 декември в "Арена Уембли", а не в спряганата до сега "О2 Арена". Хърн се надява, че по този начин 1000 човека ще могат да гледат мача на живо.

Пулев и Джошуа в битка за трона

"Май ще направим мача в "Арена Уембли". Към това се стремим в момента. Очевидно второто налагане на ограниченията заради коронавируса промени нещата. Надявахме се, че ще ни позволят в "О2 Арена" да присъстват фенове, около 4000 човека. След промяната се надявам да можем да посрещнем 1000 фенове. Още е трудно да кажем категорично", заяви Хърн, цитиран от bTV.

"В постоянна връзка сме със здравните власти. Вървим стъпка по стъпка. Антъни Джошуа е готов. Той просто иска да излезе на ринга", добави промоутърът.

Антъни Джошуа смята да "пречупи душата" на Кобрата

"Арена Уембли" е с капацитет от 12 500 човека, докато "О2" може да посрещне 20 000. Организаторите на мача се надяваха, че строгите мерки във Великобритания, които включват пълно затваряне на ресторанти, освен тези, които предлагат храна за вкъщи, фитнес зали, басейни и салони за красота, както и забраната за граждани да излизат от домовете си, освен ако не е наложително, ще бъдат облекчени, но броят на заразените в страната продължава да расте.

Първоначално срещата за шампионските пояси трябваше да се проведе през лятото на 2020 г. на новия стадион на "Тотнъм" в Лондон, но заради пандемията беше отлагана няколко пъти. Според Еди Хърн, ако мачът беше останал на футболното съоръжение, то загубите заради липсата на зрители щяха да бъдат в размер на 8 млн. паунда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама