Australia Open се отлага за февруари или март

14:34, 21 ное 20 / Спорт 25 2095 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Първият за 2021 турнир от Големия шлем – Australia Open, няма да се проведе по програма през януари, а ще бъде отложен за февруари или март заради пандемията от коронавирус.

За момента Откритото първенство на Австралия е насрочено да започне на 18 януари и да продължи до 31 същия месец, но това надали ще се реализира заради утежняващата се криза, породена от COVID-19, предаде БНТ.

Яник Синер е новият шампион на Sofia Open

"Уверен съм, че ще проведем "Ози Оупън" в първата част на следващата година. Точният тайминг и конкретната подредба на събитията все още не са уточнени. Когато това стане, ще съм радостен да го споделя с вас", заяви премиерът на щата Виктория Даниел Андрюс.

Организаторите на надпреварата планираха тенисистите и техните щабове да пристигнат в Мелбърн, щата Виктория, още в средата на декември, за да могат да изкарат задължителната двуседмична карантина, преди да участват в един или два подготвителни турнири в града, след което да започнат участието си на Australia Open Заради влошаващата се ситуация с коронавируса всички тези планове могат да се изместят с един или два месеца във времето, което на свой ред ще обърка и целия календар на АТП за 2021 година.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама