Сблъсъкът на легендите: Майк Тайсън срещу Рой Джоунс-младши

13:16, 28 ное 20 / Спорт 25 3757 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Автор: Юлиан Тодоров

Изминаха повече от 15 години откакто „Железният“ Майк Тайсън за последен път се качи на боксовия ринг. В неделя сутрин Майк излиза в демонстративна среща с Рой Джоунс - младши. Те ще се боксират в зала "Стейпълс сентър" в Лос Анджелис, в един малко по-нетипичен двубой.

54-годишният Тайсън и три години по-младият Джоунс няма да имат право да се нокаутират. Това е условието в срещата, а друга интересна подробност е, че няма да има рефер на ринга.

Така след осемте рунда, които ще са по две минути, победител няма да бъде определен. Срещата обаче може да бъде прекратена при аркада на някой от двамата.

Тайсън и Джоунс се съгласиха да се бият с по-големи ръкавици от обичайните в професионалния бокс. Въпреки различните правила, двамата боксьори ще получат солидно възнаграждение. Мачът е платено събитие по системата pay-per-view (PPV) и генерира големи приходи. Според Yahoo Тайсън има гарантирани 10 млн. долара, а Джоунс-младши ще получи между 1 и 3 млн.

Едно последно шоу за „Железния“

"Този мач е голямо предизвикателство, защото никога не съм знаел как да действам по-леко или да се пазя. Ще е интересно - аз съм боец, той е боец. И двамата знаем как да удряме", каза Тайсън преди срещата.

Кантарът показа, че Майк тежи 99.8 кг, докато Джоунс е 95.2.

MAX Sport 2 ще излъчи битката между Майк Тайсън и Рой Джоунс-младши

Тайсън беше истинско страшилище в тежката категория между 1985 и 1996 г. с 45 победи и само едно поражение. И до днес боксьорът от Бруклин държи рекорда за най-млад световен шампион (20 години, четири месеца и 22 дни). В периода 1987-1990 г. Тайсън беше абсолютен световен шампион, след като успя да обедини титлите на WBC, WBA и IBF.

Въпреки проблемите извън ринга, включващи престой в затвора, арести, употреба на допинг и наркотици, способностите на Тайсън да нокаутира съперниците си са считани за ненадминати. От 50-те му професионални успеха 44 идват именно преди финалния гонг, а 23 от нокаутите са в първия рунд.

"Видях върха, видях и дъното няколко пъти, а сега просто мога да се наслаждавам на бокса", коментира Тайсън попитан за проблемите си през годините.

Опасен противник

"Ако се стигне до хапане, ще се хапем. Каквото и да се случи, със сигурност ще е интересно. Той все още е Майк Тайсън - един от най-силните, най-експлозивните хора, които някога са се качвали на боксовия ринг", каза Рой Джоунс.

Въпреки че е на 51 години, боксьорът от Флорида има солидна подготовка. Той прекрати дългата си кариера едва през 2018 г., когато победи Скот Сигмън за 66-ия си успех в 75-ия си професионален мач.

Джоунс е считан за един от най-универсалните боксьори, печелил световните титли в четири различни категории - средна, супер средна, полутежка, както и тежка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама