Разследват и психоаналитика на Марадона заради смъртта му

13:07, 02 дек 20 / Свят 25 2087 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Аржентинските власти разследват и психоаналитика Агустина Косачов заради смъртта на Диего Марадона. Официалните данни за смъртта на футболната легенда са, че той е претърпял сърдечен удар, но властите събират информация и по подозрения в непредумишлено убийство и лекарска небрежност.

В кабинета на Косачов, която в последните дни се беше заела със задачата да накара световния шампион с Аржентина от 1986 г. да престане да употребява алкохол, са влезли полицаи, които са иззели медицинския картон на известния ѝ пациент, както и още документи и компютри. Обиск е проведен и в дома ѝ.

Лекарят на Марадона отрича да носи вина за смъртта му

Обвинение срещу психоаналитика от Буенос Айрес все още няма. Самият адвокат на Марадона - Маркос Морла, заяви преди дни, че именно лекарите, които са се грижили до последно за аржентинеца, са виновни за неговата кончина. Това е мнението и на дъщерите му - Далма и Джанина.

Косачов коментира, че е организирала пътуване за Марадона до Куба. То е било с цел възстановяване и е трябвало да се осъществи в края на 2020 или началото на 2021 г., съобщи bTV. Бившият футболист и треньор, който завинаги остана на 60 години, често посещаваше острова, като е минавал през програми за рехабилитация там и преди.

Разследват лекаря на Марадона за непредумишлено убийство

Преди да почине Дон Диего беше подложен на операция за премахване на хематом в мозъка. След интервенцията той беше преместен в дома си, за да може да се пребори с алкохолната си зависимост. Лекарят му Леополд Луке заяви, че той не е слушал указанията и е продължил да употребява алкохол, както и да го смесва с лекарства.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама