Снимката, която разплака света: Доктор прегръща пациент с COVID-19 на Деня на благодарността

15:20, 02 дек 20 / Свят 25 3055 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Снимка на лекар в защитно облекло, който прегръща възрастен пациент с COVID-19, разплака социалните мреци. Фотосът е направен на Деня на благодарността от фотографа на Getty Images Го Накамура.

Лекарят на фотографията е д-р Джоузеф Варон, който прегръща пациент в интензивно отделение за лечение COVID-19 на Медицински център "United Memorial" в Хюстън.

„Подготвях се да вляза в COVID отделение, когато видях този възрастен мъж. Той беше станал от леглото си и се опитваше да излезе от стаята. Плачеше“, разказва медикът. Когато попитал мъжа защо плаче, той му отговорил, че иска да бъде със съпругата си. "И аз просто го прегърнах“, казва д-р Варън.

„През последните няколко дни имаме постоянно нарастване на броя на случаите. За съжаление, моето притеснение е, че през следващите шест до дванадесет седмици е, че ако не направим нещата както трябва, Америка ще види най-мрачните дни в съвременната американска медицинска история", казва още лекарят.

Въпреки призивите на властите да не се пътува за Деня на благодарността, милиони американци тръгнаха на път, за да посетят близки и роднини.

През последните седмици здравните специалисти отправят отчаяни молби обществеността да приеме вируса сериозно, като някои призовават правителството да въведе повече ограничения, за да забави разпространението.

 

Реклама