Положителна развръзка: Българските медии ще присъстват на мача Пулев - Джошуа

14:50, 09 дек 20 / Спорт 25 2528 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Положителна развръзка за българските спортни журналисти, които искат да отразят сблъсъка за световната титла в тежка категория между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа в Лондон. Те ще бъдат допуснати в “Арена Уембли”. Това съобщи спортният министър Красен Кралев във Facebook.

Припомняме, че вчера стана ясно, че промоутърската компания на Антъни Джошуа, ръководена от Еди Хърн – Matchroom Boxing Limited, категорично отказа да акредитира, който и да е български журналист. Със случая се зае лично министър Кралев.

Отказаха на български медии достъп до мача на Пулев и Джошуа

Положените усилия доведоха до успех за българската страна в мениджърската битка на интереси и психовойната, която предшества това голямо събитие за родния спорт. Представителите на нашите медии първо получиха разрешение от британското Министерство на спорта да присъстват на събитието, а след като бяха сезирани всички ръководни фактори в световния бокс на професионално ниво, както и Международната асоциация на спортните журналисти (AIPS), репортерите получиха позволение и ще присъстват на срещата", обясни Кралев.

За това е повлияла и инициираната от Кубрат Пулев среща между него, адвоката му Джон Уърт и ръководството на Matchroom Boxing Limitid, на която българският боксьор се е застъпил за журналистите ни и е поставил ултиматум този казус да бъде разрешен в полза на българските медии.

Министър Кралев изрази надежда, че в щаба на Кубрат не са повлияни от създалата се атмосфера и българският претендент за световната титла ще покаже най-доброто от себе си на ринга в английската столица.

По-рано спортният министър отбеляза, че всичко това го навежда на мисълта, че в щаба на Джошуа се страхуват сериозно от българския боксьор. „Задкулисната война, която се води, помрачава грандиозния блясък на събитието с участието на български спортист. Надявам се, че това не се прави с цел да бъде разконцентриран Кубрат Пулев. Той си заслужи да бъде претендент за световната титла и цяла България ще му стиска палци в събота вечер срещу Джошуа. Успех, Кобра! На ринга всички ще бъдем с теб“, посочи Кралев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама