Джошуа нокаутира Пулев в деветия рунд

02:05, 13 дек 20 / Спорт 25 3414 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Кубрат Пулев загуби втория си шанс да стане световен шампион в тежка категория, след като беше нокаутиран от Антъни Джошуа в деветия рунд на дългоочакваната им битка за три от четирите пояса.

Британецът четири пъти прати в нокдаун нашия боец и накрая реферът Дион Дуарте трябваше да се намеси, за да прекрати срещата, защото Кобрата нямаше да се откаже сам и щеше да продължи, независимо от понесените поражения.

За съжаление, Джошуа наложи преимущество по време на двубоя, но и Пулев имаше своите избухвания и можеше да предложи трудна задача на съдиите (Фил Едуардс, Йордан Езикиев, Матео Контела), които отсъждаха битката, предаде Sportal.bg

За втори път Пулев не успява да спечели световните титли, но пък за втори път стига до битка за тях, с което се превръща абсолютно в най-великия български представител в "кралската" дивизия. Джошуа пък постигна желания успех и вече може да гледа изцяло срещу евентуален дуел с Тайсън Фюри за обединяването на всичките четири титли.

След искрите на кантара, размяна на реплики имаше и след края на мача. Покрай поздравите и усмивките, се чу как Пулев "посъветва" Джошуа да "запомни кой е", което видимо подразни британеца. 

Скандал и искри на кантара на Пулев и Джошуа

"Беше труден мач. "Уембли Арена“, чувате ли ме? Нека вдигнем малко шум. Чухте какво говорехме в петък, но тук трябва да говорим по-малко. Направих това, което мога най-добре - да вкарвам удари в комбинации", коментира Джошуа след мача, цитиран от Нова телевизия. 

Британският боксьор публикува и видео, озаглавено: "Благодаря, че намина".

В отговор на журналистически въпрос той загатна за предстоящ мач с Тайсън Фюри и каза, че няма търпение да се срещнат на ринга. Според него няма значение кой ще е следващият му съперник и ако публиката иска това да е Тайсън Фюри, значи ще е Фюри. 

Малко след края на срещата Тайсън Фюри се обърна към Джошуа. "Аз искам този мач. Искам го сега! Ще го нокаутирам за не повече от 3 рунда. Попитаха го за мача с мен и той отново не каза нищо, страхливец", заяви Фюри в Twitter.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама