Меси изравни рекорд на Пеле

19:38, 19 дек 20 / Спорт 25 2462 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Отборът на Барселона продължи с неубедителното си представяне в Ла Лига от началото на сезона, след като направи равенство 2:2 с Валенсия у дома в мач от 14-ия кръг на първенството. Двубоят ще бъде запомнен най-вече с поредния подобрен рекорд от звездата на каталунците Лионел Меси, който се разписа с глава през първото полувреме и изравни постижението на легендата Пеле от най-много голове за един клуб - 643.

Трикратният световен шампион вкарва точно толкова попадения за Сантос в родината си, а Меси ще има възможността да подобри рекорда още във вторник, когато Барса гостува на Валядолид.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тимът на Роналд Куман обаче отново бе неубедителен и играчите на Валенсия бяха по-опасни в атака, като преимуществото им даде резултат в 30-та минута, когато Муктар Диахаби вкара със силен удар с глава след центриране от корнер на Карлос Солер.

Малко преди почивката вратарят на домакините Марк Андер Тер Стеген направи страхотно спасяване, а в ответната атака Антоан Гризман бе повален в наказателното поле, като съдията отсъди дузпа и показа червен картон на капитана на "прилепите" Хосе Гая, но след консултация с екрана за повторения правилно намали наказанието на жълт картон.

Меси застана зад бялата точка, но ударът му бе отразен от Хауме. При последвалото меле обаче аржентинецът бе най-съобразителен и изравни от близко разстояние с глава, за да изравни рекорда на Пеле, пише БГНЕС.

Малко след началото на второто полувреме Роналд Араухо изведе Барселона напред със страхотен изстрел с воле, но домакините продължиха да бъдат колебливи и бяха наказани в 69-та минута от Максимилиано Гомес. До края на срещата не паднаха повече головете и двата тима поделиха точките.

По този начин Барселона остава с едва шест победи от 13 мача от началото на сезона и заема пето място в класирането с 21 точки, докато Валенсия се изкачи до 12-та позиция с актив от 15 точки.

Глобиха "Барселона" за начина, по който Меси почете Марадона

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама