Борисов за пътя до Рилския манастир: Искам тук да е като картичка

10:36, 29 дек 20 25 3184 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Приключи укрепването на срутището на пътя за Рилския манастир. В 250-метровия участък е изградена укрепителна стоманобетонна стена с дължина от 150 м и височина 4,1 м, която поема натоварването на срутищното тяло, като то е подсилено с микропилоти и анкери. Това съобщи премиерът Бойко Борисов във Facebook.

Той инспектира на място укрепването. „Благодаря на строителите, които работиха много мобилизирано, за да може укрепителните дейности да приключат преди Коледа. Важно е хората да могат да пътуват спокойно и удобно до Рилския манастир и природните забележителности в околността“, посочи Борисов. "Искам тук да е като картичка", заръча той.

За укрепването на срутището са дадени над 6 млн. лв. За стабилизация и ерозионнен контрол на ската е положена геокомпозитна рогозка, покрита с високоякостна стоманена мрежа. Тя е закрепена със стоманени анкери и монтажни скоби. Ремонтните дейности включваха и възстановяване на пътната настилка в участъка. „Благодаря на Господ, че съхрани здравето на строителите, които работиха по изключително опасен и стръмен терен. Крайният резултат е отличен“, заяви премиерът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама