Станимир Стоилов отказа 1 млн. евро годишно от „Лудогорец“

10:30, 31 дек 20 / Спорт 25 2623 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Станимир Стоилов няма да е новият треньор на „Лудогорец“, въпреки че договорката му с футболния шампион се считаше за сигурна. 53-годишният бивш национал преговаряше от близо два месеца с клуба от Разград, който от края на октомври е без постоянен старши треньор след уволнението на чеха Павел Върба.

Вчера стана ясна и заплатата, срещу която Стоилов ще работи на ст. „Хювефарма Арена“ - малко над 1 млн. евро годишно, плюс бонуси за постигнати успехи. Договорът на треньора трябваше да е за 2.5 или за 3.5 години, като това трябваше да е последният детайл за уточняване преди подписването, планирано за първите дни на 2021 г.

Само че снощи стана ясно, че адвокатите на Стоилов са отхвърлили предложеното споразумение заради несъгласие с някои от клаузите в него. Според неофициална информация разминаването е дошло от сумите за обезщетение при предсрочно прекратяване на договора и най-вече от включено в него изискване за задължително спечелване на шампионската титла в Ефбет лига, пише в. „Сега“.

В последните два сезона Стоилов е безработен, след като бе освободен като селекционер на националния отбор на Казахстан през януари 2019 г. Той имаше две други предложения, но не ги прие - от китайския "Гуанджоу R&F" и от руския „Динамо“ (Москва).

Преди да поеме националния тим на Казахстан, Стоилов работи в местния „Астана“ 4 сезона, като спечели с него 4 титли на страната, вкара отбора в групите на Шампионската лига и два пъти в групите на Лига Европа. Когато бе треньор на „Левски“ (2004-2008 г.), Стоилов два пъти изведе „сините“ до титлата на България, класира тима в групите на Шампионската лига и стигна с него до 1/4-финал в турнира за купата на УЕФА.

В „Лудогорец“ Станимир Стоилов трябваше да работи с двамата си дългогодишни асистенти - Цанко Цветанов и Саид Ибраимов. Негов помощник щеше да бъде и настоящият временен наставник на тима от Разград - Станислав Генчев, а треньор на вратарите - бившият национал Здравко Здравков, който се завърна от работа в китайски клуб.

След настъпилия обрат като нов фаворит за постоянен треньор на „Лудогорец“ вече се спряга бившият сръбски национал Мирослав Джукич. 54-годишният специалист за последно беше начело на втородивизионния испански „Спортинг“ (Хихон). Някогашният защитник води тима в Сегунда дивисион от декември 2019 г. до юли 2020 г., откогато е безработен. Треньорският опит на Джукич, който има 48 мача и 2 гола за националния отбор на Югославия (1991-2001), включва още мимолетни престои начело на сръбския гранд „Партизан“, испанските „Еркулес“, „Валядолид“, „Валенсия“ и „Кордоба“ и „Ал Шабаб“ в ОАЕ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама