Дербитата Рома – Интер и Аякс – ПСВ Айндховен - гвоздеят на MAX Sport през уикенда

11:09, 08 яну 21 / Спорт 25 2572 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

С поглед към върха и в пряк сблъсък за челните позиции на Серия А Рома и Интер излизат един срещу друг в дербито на XVII кръг на италианския шампионат. Двубоят ще даде началото на неделния футболен маратон в програмата на спортните канали на А1 и ще бъде излъчен пряко от 13:30 часа по MAX Sport 3, съобщиха от компанията.

Двата отбора заемат в момента съответно трета и втора позиция в класирането с разлика от 3 точки помежду си в полза на „нерадзурите“, които през седмицата пропуснаха да излязат начело, след като загубиха с 1:2 от Сампдория. Така миланският гранд прекъсна серията си от 8 поредни победи в Серия А и ще търси задължителен успех на „Олимпико“, за да не изостане в борбата за първото място. Към него обаче се е устремил и Рома, който е в серия от 3 поредни успеха и със само 4 точки изоставане от водача Милан. Изходните позиции на двата отбора изглеждат почти равни, а това показва и статистиката им в последните години – Рома и Интер не са излъчвали победител помежду си от 2017-а, като последните им 5 мача неизменно са завършвали наравно.

MAX Sport 3 ще излъчи и останалите мачове с пряко отношение към борбата за местата на върха в класирането в Италия. След загубата в дербито с Ювентус лидерът Милан е домакин на Торино в събота от 21:45 ч. В неделя, от същия час пък Кристиано Роналдо и компания приемат приятната изненада от началото на сезона Сасуоло.

Много емоции в Испания ще предложи съботният ден. На 9 януари по MAX Sport 4 ще бъдат предавани мачовете на всичките отбори, заемащи местата в топ 4 в Ла Лига в момента. Програмата откриват в 15:00 часа Севиля и Реал Сосиедад. Следват и двубоите на трите големи – от 17:15 ч. лидерът Атлетико Мадрид приема Атлетик Билбао, от 19:30 ч. е гостуването на Барселона в Гранада, а край на маратона за деня поставят Осасуна и Реал Мадрид от 22:00 ч.

Зрителите на MAX Sport ще станат преки свидетели и на горещи футболни страсти от Нидерландия през уикенда. В едно от най-големите дербита на страната, Аякс и ПСВ Айндховен излизат в пряк сблъсък за първото място в Ередивизи. Грандът от Амстердам е лидер след 14 изиграни кръга, но „филипсите“ са на 2-рата позиция със само точка по-малко. Мачът ще бъде предаван пряко по MAX Sport 2 на 10 януари от 17:45 часа.

И през 2021-ва феновете на тениса отново ще имат възможност да гледат всичко най- интересно от турнирите на ATP. Началото на сезона вече е факт, като от 7-и до 13 януари MAX Sport 1 излъчва първия за годината турнир – този от сериите ATP 250 в Делрей Бийч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама