Супер неделя с дерби между Интер и Юве и между Аякс и Фейенорд по MAX Sport

12:29, 15 яну 21 / Спорт 25 2144 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Уикенд, изпълнен със страхотни емоции, е подготвила за футболните фенове програмата на MAX Sport. XVIII кръг на Серия А изглежда повече от обещаващо с две от най-големите дербита не само на Апенините, но и в цяла Европа, съобщиха от А1.

Екшънът започва още в петък вечер с Derby della Capitale между непримиримите римски съперници Лацио и Рома. Двубоят на Олимпико, символичен домакин, на който се водят „орлите“, е с начален час 21:45 и ще се излъчи пряко по MAX Sport 3. Това ще е официално издание номер 175 на Derby della Capitale, като „вълците“ имат сериозно историческо предимство – 65 победи срещу 46 за „лациалите“.

Малко двубои в европейския футбол могат да хвърлят лека сянка върху Битката за Вечнияград и безспорно един от тях е мегасблъсъкът между Интер и Ювентус. Неслучайно това дерби носи името Derby d’Italia и всяко от 237-те му издания се отличава с емоции, страхотен футбол и много напрежение. Поредният шедьовър между „нерадзурите“ и „бианконерите“ ще се изиграе в неделя вечер от 21:45 часа, а MAX Sport 3 ще направи футболните фенове преки свидетели на мача. В исторически план Юве има сериозно предимство – 108 победи срещу 71 успеха за Интер, а най-притеснителното за миланския гранд е, че за последен път са взимали трите точки срещу този съперник в Серия А през септември 2016 година. Дали момчетата на Антонио Конте ще нарушат тенденцията да не печелят в Derby d’Italia ще стане ясно в късните часове на неделната вечер.

След като миналия уикенд Аякс успя да се спаси от домакинска загуба от ПСВ наваксвайки пасив от 2 гола, тази неделя грандът от Амстердам ще е изправен пред поредното сериозно предизвикателство. Сблъсък №196 от De Klassieker срещу Фейенорд е и директна битка за първото място във временното класиране на Ередивизи. Независимо в какво състояние се намират двата отбора, едно нещо е сигурно – в неделя от 17:45 ч. на „Йохан Кройф Арена“ ни очаква голово шоу, тъй като за последно на ниво Ередивизи De Klassieker е завършвал с по- малко от два отбелязани гола през януари 2015 г. Двубоят ще се излъчи пряко по MAX Sport 1.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама