Волейболният "Левски" официално с нова зала

11:00, 31 яну 21 / Спорт 25 2880 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Новата спортна зала на волейболния "Левски" беше официално открита. Съоръжението ще носи наименованието "Левски София". Залата е построена изцяло с частни инвестиции и с подкрепата на общината. 

„Лъвовете“ се класираха за Евроволей 2021

Кметът Йорданка Фандъкова, главният архитект на София Здравко Здравков, президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев и вицепрезидентът на волейболната федерация Петър Кънев присъстваха на откриването на новата спортна зала.

Новото спортно бижу бе открито с дербито "Левски" - ЦСКА от волейболната Суперлига, съобщиха от Столична община. 

Снимка: Столична община

"Имах възможност да наблюдавам проекта от самото начало, както и процеса на изпълнение. Съоръжението е наистина впечатляващо. Нашите спортисти го заслужават. Бих искала да поздравя инвеститорите - господин Гаров, господин Давидов, както и господин Владимир Николов, защото те изпълниха не само своя собствена мечта, но и мечта на софиянци. Този проект е пример по какъв начин може да се създадат условия не само за спортистите, но и за всички хора в София да спортуват", каза столичният кмет. 

Бойко Борисов се оказа бивш волейболист

Тя отбеляза, че очаква да види там и мачовете от световното първенство за младежи през септември. "Надявам се да има публика, за да може повече хора да се насладят на играта на нашите прекрасни волейболисти. Пожелавам на малките деца, които днес започват да спортуват, никога да не разбират в какви условия за започнали своите впечатляващи кариери Любо Ганев и Владо Николов. От сърце желая успех на всички", каза още  кметът на София Йорданка Фандъкова.

Владимир Николов връчи на кмета Йорданка Фандъкова от името на ВК "Левски" картина на художничката Анжела Минкова, нарисувала новопостроената спортна зала "Левски София", разположена в полите на Витоша и превърнала се в най-новото спортно бижу на София.

Най-новото и модерно съоръжение за спорт в България е проектирано и реализирано с цел да приема спортни събития от висок ранг и същевременно да бъде функционално и достъпно за масовия спорт. Строителството започна в началото на 2018 г. в рамките на комплекса Garitage Park, а разрешението за експлоатация бе издадено на 11 декември 2020 г. 

Снимка: Столична община

Залата е с максимален капацитет от 1724 седящи места заедно с подвижните трибуни, които се прибират под основната. Фиксираните места са 888.  Покрити са всички изисквания на CEV за провеждане на срещи от Шампионската лига без финална четворка.

Общата площ на игралната зона е 1821,11 кв. м., а височината – малко над 12 метра. В тренировъчен формат съоръжението предлага три пълномерни игрища, които са подходящи за тренировки и мачове както на волейболни, така и на баскетболни отбори. Трите полета ще се отдават под наем на външни групи и ползватели основно след 18 часа в делнични дни, както и през уикенда.

Кандидатстваме за световно във волейбола през 2021 г.

Комплексът разполага с паркинг за посетители, рецепция и кафене, 4 съблекални, конферентна зала, офиси и стаи за треньори плюс лекарски кабинет. В залата може да се провеждат и различни събития с оглед на много добрата инфраструктурата и логистиката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама