Яденето нощем не винаги означава напълняване

20:05, 04 фев 21 / Любопитно 25 3005 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Общоприето е, че храненето през нощта е сигурен начин за натрупване на излишни килограми. Това правило обаче, не винаги работи, казва пред радио „Спутник“ диетологът Филип Кузменко.

Тайната за поддържане или дори понижаване на теглото се крие в контролирането на дневния прием на калории. Няма значение за тялото дали цял ден гладувате и вечер се натъпчете или ходите сити цял ден, обяснява терапевтът и диетолог Филип Кузменко, пише БГНЕС.

„По кое време ядете дневния си прием на калории изобщо няма значение. Можете да не ядете през целия ден, а след това да погълнете две хиляди калории през нощта. Ако след това се чувствате добре, лягате спокойно, спите спокойно и се събуждайте сутрин енергични, значи това е добър за вас режим. Ако се чувствате комфортно да сте сити през целия, тогава приемът на калории може да бъде разпределен равномерно в течение на деня“, съветва диетологът.

Здравословните ползи от гладуването

Според него, за да разберете дневния си прием на калории, можете да се консултирате със специалист, но можете да изберете диета въз основа на личен опит.

Ако не спите добре на пълен стомах, по-добре си лягайте гладни. Ако не можете и гладни за заспите, тогава пийте кисело мляко, яжте извара или нещо друго, но не преяждайте. Всичко това е толкова индивидуално, че някои точни цифри само ще ви объркат. Всеки трябва индивидуално и лично да подбере диетата, която му подхожда“, обяснява Филип Кузменко.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама