Пиронкова отпадна на старта на първенството в Австралия

08:30, 08 фев 21 / Спорт 25 2380 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Цветана Пиронкова приключи участието си на Australian Open в първия кръг. Българката загуби с 5:7, 2:6 от Су-Уей Сие след 77 минути игра. Тя започна срещата добре, но не можа да се справи с 68-ата в световната ранглиста.

Пиронкова със страхотна игра, но отстъпи пред Серина Уилямс

Пронкова стигна до основната схема на Australian Open след успешно преминаване през квалификациите, провели се в Дубай преди три седмици. Впоследствие тя не съумя да подобри най-добрия си резултат в турнира, който е достигане до втория кръг (осем пъти, за последно през 2015 г.).

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пиронкова влезе отлично в мача и с ранен пробив поведе с 2:0. Сие отговори бързо и направи обрат за 4:2. След оспорван гейм българката успя да изравни за 4:4, но това допусна нов пробив и загуби сета, предаде "Дневник". 

Пиронкова стартира с победа на турнира в Мелбърн

Много силно начало във втория постави състезателката от Тайван в печеливша позиция. С два пробива Сие поведе с 4:0, след което заслужи победата. Пиронкова вкара по-малко от половината си първи сервиси (47%) срещу 74% за съперничката ѝ. Това в комбинация с трудностите при вкаран втори сервис (38% спечелени разигравания), изигра важна роля в мача.

Българката допусна 27 непредизвикани грешки срещу 25 на Сие, но печелившите удари бяха 15 срещу 22.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама