Димитров и Пиронкова се изкачиха в ранглистите

08:39, 22 фев 21 / Спорт 25 2339 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Първите ракети на България Григор Димитров и Цветана Пиронкова се изкачиха в публикуваните днес световни ранглисти на тенисистите.

Четвъртфиналистът от Откритото първенство на Австралия Димитров прогресира четири позиции и се завърна в топ 20 като номер 17. Димитър Кузманов също напредна с 12 места и вече е №266.

Третият българин в първите 500 – Адриан Андреев, отстъпи четири позиции до 423-ата. Софиянецът ще играе тази сутрин на АТР 250 турнира в Сингапур. Андреев получи „уайлд кард“ и ще се изправи срещу южноафриканеца Лойд Харис, който е седми поставен, съобщи БНР.

Джокович се пребори за девета титла в Мелбърн

В челото продължава да води шампионът от Мелбърн Новак Джокович, следван от Рафаел Надал. На трето място излезе финалистът от турнира от Големия шлем Даниил Медведев, който измести Доминик Тийм.


Снимка: БГНЕС

При жените Пиронкова изкачи пет места до №120. Виктория Томова е 139-а. Останалите български тенисистки в топ 500 са Изабелла Шиникова (№211), Елица Костова (№220), Гергана Топалова (№462), Джулия Терзийска (№475) и Петя Аршинкова (№500).

На върха е Ашли Барти. Втора вече е шампионката от Australian Open Наоми Осака, а Симона Халеп е на третото място.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама