От футбола в политиката: Защо три футболни легенди влязоха в битката за вота

08:59, 04 мар 21 / Новият парламент 25 1524 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Певци, артисти, манекенки, спортисти - листите за предстоящия парламентарен вот са пъстри, а традиционно партиите залагат не само на политически личности, но и на популярни имена.

Защо три футболни легенди решиха да влязат в битката за вота?

Снимка: БГНЕС

„Доста години минаха. Следил съм и политика, и спорт. Виждам, че младежта изостава по отношение на физкултурата. Това е една от причините да вляза в политиката, за да се променят нещата. Получи се леко „земетресение” между собственици на клубове. Питаха ме защо ще участвам в изборите. Другите партии винаги или ни прескачаха, или ни забравяха”. Това заяви в ефира на Нова телевизия футболната легенда Димитър Пенев, който влиза в листите на „Патриотична коалиция – ВОЛЯ и НФСБ“.

„Не съм се притеснявал да застана зад Марешки. Преди дни се срещнахме с хората му. Ако друга партия ме беше поканила, щях да приема. Животът ми е към края, време е да опитам малко от политиката”, каза още Димитър Пенев.

Снимка: БГНЕС

„Обадиха ми се от ръководството на БСП. Много бързо приех идеята, тъй като видях социалната им програма, която е само за хората. Впечатли ме това, че искат да направят много промени - преизчисляване на пенсиите, облекчаване на млади семейства за второ и трето дете, болниците да не са търговски дружества”, разказа Емил Велев - Кокала, който е част от гражданската квота на БСП.

Снимка: Стопкадър Нова телевизия

„Представляваме значителна част от българското общество, припознали са в нас хора, чиито идеи можем да представим. Избрах БСП заради платформата им, насочена към младите хора. Държавата абдикира от училищния спорт. Младите хора в най-ранна възраст нямат възможност да избират какво да спортуват. Ако вляза в парламента ще задам въпроса защо това не работи. Относно ЦСКА също има много въпроси”, обясни бившият футболист на ЦСКА Христо Марашлиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама