Кристиано Роналдо задмина Пеле

11:33, 15 мар 21 / Спорт 25 3749 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Нападателят на „Ювентус“ Кристиано Роналдо подобри рекорда за най-много голове в официални мачове в историята на футбола. Това се случи след хеттрик, отбелязан за 22 минути, при победата с 3:1 срещу „Каляри“ в неделя вечер.

Така Роналдо събра 770 гола в кариерата си (668 за клубните си отбори и 102 за Португалия) и задмина Краля на футбола, който има 767 попадения в официални мачове. 

Още преди седмици някои анализатори на статистически данни на Роналдо признаха рекорда, но хора около бразилската легенда Пеле го оспориха, припомня „Дневник“.

Португалецът сподели радостта от постижението си в социалните мрежи. „Изпълнен съм с радост и гордост, като приемам, че този гол ме постави на върха в списъка с голмайсторите и с него задминавам рекорда на Пеле - нещо, за което никога не съм мечтал като дете от Мадейра“, написа той и добави, че продължава да се стреми към много рекорди и успехи. „Сега нямам търпение за следващите мачове и предизвикателства. За следващите рекорди и купи. Повярвайте ми, тази история е далеч от края си. Бъдещето е утре и все още има много какво да спечеля с „Ювентус“ и Португалия“, заяви той.

Самият Пеле също призна постижението на Роналдо и го поздрави за успеха. „Поздравявам те за това, че подобри рекорда ми за голове в официални мачове. Единственото, за което съжалявам, е че не мога да те прегърна днес“, заяви той.

Бразилската футболна звезда публикува снимка от 2008 г., когато връчва на Роналдо наградата за най-добър играч и добави. „Показвам тази  снимка е в твоя чест, като символ на едно приятелство, което съществува от дълги години…Много ти се възхищавам и не е тайна за никого, че обожавам да те гледам как играеш…Кристиано, животът е самостоятелно начинание. Всеки избира собствения си път. А колко бляскав само е твоят“, написа още Пеле.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама