Тийнейджър спря Григор Димитров в Акапулко

09:10, 19 мар 21 / Спорт 25 2307 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Петият поставен в схемата на АТР 500 турнира на твърди кортове в Акапулко Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите.

Българинът отстъпи на тръгналия от квалификациите 19-годишен Лоренцо Музети от Италия с 4:6, 6:7(3) след повече от 2 часа игра, въпреки че отрази шест мачбола. Григор игра като че ли без настроение и направи много непредизвикани грешки (над 20 от форхенд), съобщи БНР.

Тийнейджърът от Карара започна със самочувствие и успя да пробие за 3:1. Димитров се мобилизира и успя да върне брейка в седмия гейм, а след това да изравни при 4:4. В десетия Музети направи нов брейк, който му донесе сета, след като топката от форхенд на Григор спря в мрежата.

В следващата част шампионът в турнира от 2014 година и полуфиналист от миналата Димитров направи пробив за 3:2 срещу 120-ия в ранглистата италианец, който също като него е бивш №1 в света при юношите. Веднага след това обаче 29-годишният хасковлия изигра разсеяно сервис гейма си и допусна рибрейк. При 4:5 Григор сервираше за оставане в мача, но се стигна до 0:40 след грешки на българина. Той обаче отрази трите мачбола, а след това и четвърти, след което взе подаването си. В 12-ия гейм от 15:40 Музети стигна до нов мачпойнт след двойна грешка на Димитров, но отново 16-ият в света не му даде шанс и се стигна до тайбрек.

В него размяната на половините дойде при резултат 4:2 за италианеца. При 6:2 тийнейджърът имаше още четири мачбола и този път реализира общо седмия си, за да се класира на първи полуфинал на такова ниво в кариерата си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама