България стартира с тежко поражение квалификациите за Мондиал 2022

20:52, 25 мар 21 / Спорт 25 3332 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Българският национален отбор по футбол стартира с поражение световните квалификации за Мондиал 2022. В дебютния официален мач на Ясен Петров начело на състава "лъвовете" допуснаха загуба с 1:3 от Швейцария на Националния стадион "Васил Левски".

Трите гола за гостите паднаха между 7-ата и 13-ата минута, когато родните състезатели изпаднаха в истински нокдаун. При два от головете може да се търси вината в опитния Петър Занев, докато при третия Пламен Илиев сбърка фатално и не се справи с изстрел от малък ъгъл на Джердан Шакири. Другите голове бяха дело на Сеферович и Емболо.

„Лъвовете“ излизат срещу Швейцария: Христо Стоичков ги надъхва

Цялостното представяне на "трикольорите" през първата част бе кошмарно, почти през цялото време от него Швейцария ни бе натикала в собственото ни поле и разиграваше необезпокоявано, като липсваше и агресията в родните национали. През второто полувреме видяхме друго лице от играчите на Ясен Петров, което определено бе далеч по-добро, пише sportlive.bg.

Всичко стартира отлично, след като още преди да е изминала и минута игра Кирил Десподов успя да се възползва от грешка в отбраната на противника и да прати топката в мрежата му, след като стреля без да се бави от границата на наказателното поле и намери оголения от Зомер ъгъл. За съжаление, при гола Десподов се контузи и бе принудително заменен.

Преди световните квалификации: Изненади и нови лица сред националите по футбол

През останалите минути от частта българите имаха още няколко нелоши възможности за отбелязване на попадение, като в основата на тях бе появилият се като резерва Спас Делев, който или подаваше, или стреляше опасно при най-интересните ситуации за националите. Швейцария също имаше своите моменти на контраатака и можеше да направи успеха си още по-изразителен, но отборът видимо бе отписал двубоя още след първата част и трудно можеше да промени нагласата си (а и не бе нужно). В крайна сметка повече голове не паднаха.

За "лъвовете" предстоят мачове с Италия (28 март, неделя) и Северна Ирландия (31 март, сряда), докато Швейцария играе с Литва (28 март, неделя) от цикъла световни квалификации през този месец.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама