За първи път от 1992 г.: България ще има съдия на Олимпиадата

12:44, 21 апр 21 / Спорт 25 2813 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Единственият български съдия с наряди в Шампионската лига - Георги Кабаков, и помощниците му Мартин Маргаритов и Диян Вълков са сред избраните рефери за предстоящия мъжки и женски футболен турнир на олимпийските игри в Токио.

Пред bTV Кабаков потвърди, че е сред осемте арбитри от Европа, които ще ръководят двубои на Игрите. Останалите са Артур Диас (Португалия), Стефани Фрапар (Франция), Орел Гринфийлд (Исландия), Сърджан Йованович (Сърбия), Катерина Монзул (Украйна), Анастасия Постовойтова (Русия) и Естер Стаубли (Швейцария).

След повече от 20-годишно прекъсване: България с олимпийска квота във фигурното пързаляне

Това вероятно означава, че Кабаков няма да бъде ангажиран с мачове от европейското първенство, което ще се проведе няколко седмици по-рано. Евро 2020 приключва на 11 юли, а олимпийските игри стартират на 23 юли.

Заради противоепидемичните мерки най-вероятно всички рефери ще отпътуват за японската столица още по време на еврофиналите.

Кабаков ще бъде първият роден съдия на най-големия спортен форум от Любе Спасов, който ръководи мачове в Барселона през 1992 г. Преди него Тодор Бечиров е свирил на Игрите в Мексико през 1968 година.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама