Прокуратурата в Русия спря дейността на щабовете на Навални

13:17, 26 апр 21 / Свят 25 3206 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Руската прокуратура спря дейността на щабовете на най-известния критик на Кремъл Алексей Навални, след като поиска да се обявят за „екстремистка организация“.

Новината идва след днешното закрито заседание на Московския градски съд по повод искането на прокуратурата. Искането се отнася както за щабовете на Навални, така и за основания от него Фонд за борба с корупцията и създадения по-късно Фонд за защита на правата на гражданите, пише „Дневник“.

Решението, взето от руското обвинение, е едностранно и засега засяга щабовете на Навални. Първоначалното съобщение, който дойде от Фонд за борба с корупцията, беше, че става дума за определение на Московския градски съд, но институцията отрече това.

Според директора на Фонд за борба с корупцията Андрей Жданов прокуратурата иска от съда да ограничи цялата дейност двата фонда по време на процеса. Предстои съдът да се произнесе по това искане, което би попречило на всички групи на Навални да публикуват онлайн, да организират протести и да участват в избори.

Критикът на Кремъл излежава присъда в затворническа колония. Преди дни заради влошеното си здраве, той прекрати гладната си стачка.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама