ЦСКА вдигна Купата

08:22, 20 май 21 / Спорт 25 4490 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

ЦСКА триумфира във финала за Купата на България след успех с 1:0 над „Арда“ Кърджали  пред около 15 000 зрители на стадион „Васил Левски“. „Червените“ спечелиха първи трофей от 2016 г., а в герой за тима се превърна резервата Бисмарк Чарлс. 

Срещата предложи голяма битка и надиграване между треньорите Любослав Пенев и Николай Киров. Смените, които направи наставникът на „червените“ обаче, се оказаха ключови и успяха да му спечелят срещата, съобщи bTV.

Триумфът е първи за Любослав Пенев като треньор. Дотук в кариерата си той имаше една спечелена титла с „Литекс“ през 2011 г.

Купата е общо 21-а в богатата витрина на ЦСКА, като също така отборът успя да се реваншира пред своите фенове за поражението след дузпи, което допуснаха преди година срещу „Локомотив“ (Пловдив), отново на финала.

Победата в турнира също така означава, че ЦСКА със сигурност ще играе в Европа през следващия сезон, като на практика няма особено значение дали „червените“ ще завършат на второ или трето място в Първа лига.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама