Българка с олимпийска квота в каратето

09:45, 12 юни 21 / Спорт 25 2371 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

България ще има представителка при дебюта на каратето като олимпийски спорт в Токио. Ивет Горанова спечели квота за Игрите, които бяха изместени с година заради пандемията от коронавирус и трябва да започнат на 23 юли.

Бронзовата медалистка от световното (2018 г.) и европейското първенство (2019 г.) спечели златния медал в категория до 55 кг на олимпийската квалификация в Париж.

„Олимпийски надежди“: Шампионката Ивет Горанова се цели във всички върхове в каратето

След 5 победи в 6 мача в началото на турнира Горанова достигна до финалната четворка. Там премери сили с Дорота Банашочик (Полша) и Ана Чернишова (Русия), а на Молдир Жангбирбей (Казахстан) си „върна“ за нанесената по-рано загуба, съобщи bTV.

Другият български представител във вчерашния ден (11 юни) Васил Ривов (кат. до 67 кг) загуби още на старта в своята категория и не стигна до битка за квота.

Каратето ще дебютира в олимпийската програма именно в Токио.

Квотата на Ивет Горанова е 32-ра за България. Плувецът Антъни Иванов си осигури участие в две дисциплини.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама