Американка постави нов световен рекорд в леката атлетика

08:43, 28 юни 21 / Спорт 25 3808 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Американката Сидни Маклафлин постави нов световен рекорд в бягането на 400 м с препятствия в последния ден на квалификациите в Юджийн за попълване на олимпийския отбор по лека атлетика на САЩ.

Световната вицешампионка от Доха`19 стана първата жена, пробягала препятствената обиколка на стадиона под 52 секунди - 51.90. Тя победи досегашната рекордьорка, олимпийска шампионка и златна медалистка от Доха - Дилайла Мухамад, завършила за 52.42. Мухамад, която преди няколко седмици се възстанови от прекарана коронаинфекция, държеше най-доброто постижение от 52.16, кoeто постави именно на световното първенство преди две години, пише „Сега“.

На трето място се класира шампионката на NCAA Анна Кокрел с 53.85, и така влиза като трета и в състава на САЩ за Токио 2020 в тази дисциплина.

„Това е резултат от доверието в процеса. Работата ми с новия треньор Боби Кърси и с новата ми система за подкрепа е наистина просто доверие в процеса. Днес не можех да искам нищо повече“, заяви 21-годишната нова световна рекордьорка.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама