Президентът връчи българския флаг на олимпийската ни делегация

14:25, 29 юни 21 / Спорт 25 3588 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Пожелавам ви да развеете гордо българския трибагреник в Страната на изгряващото слънце. Борете се достойно, вложете всичко от себе си и знайте, че ние през цялото време ще бъдем с вас. Това заяви президентът Румен Радев пред българската олимпийска делегация на церемония по връчването на националния флаг. 

До 10 000 фенове на Игрите в Токио

За мен е удоволствие да поздравя българските спортисти със спечелването на квоти за олимпийските игри в Токио. В последните месеци светът преживя много предизвикателства, през това време вие оставахте пример за подражание за младите хора. България е с богати спортни традиции, а олимпийските игри винаги са мост за приятелство. За мен е чест да връча националното знаме на вас - най-достойните, които ще ни представят на олимпиадата“, каза Радев, цитиран от прессекретариата на институцията. 

Ваксинират олимпийските спортисти преди игрите в Токио

Веднага след това държавният глава връчи националния трикольор в ръцете на председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

На олимпиадата в Токио ще участваме с около 40 спортисти, очакваме още няколко квоти в атлетиката и плуването. Нашата делегация е сплав от опитни бойци и млади надежди за бъдещето на българския спорт. Независимо кой с какви цели, шансове и мечти заминава, искам да пожелая успех на всичките ни олимпийци. Нека с тях бъде мощният български дух, силните ни традиции, спортният шанс и невероятната подкрепа на нацията. И дано всичко това им помогне да постигнат възможния максимум по олимпийските арени. За да може отново да чуем българския химн и да видим родния флаг развят най-високо. Успех и много победи в Токио, български олимпийци“, пожела в изказването си президентът на БОК Стефка Костадинова, като благодари за силната подкрепа, вярата и куража от страна на българската държава.

Окончателно: Без публика от чужбина на Олимпиадата в Токио

В края на церемонията капитанът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Симона Дянкова благодари за подкрепата и куража, които оказва държавата на българския спорт и специално на българските олимпийци. „Ще направим всичко по силите си за да донесем нови поводи за гордост и национално самочувствие“, обеща едно от златните български момичета.

На събитието присъстваха почти всички български спортисти със спечелени квоти и част от параолимпийците, които ще ни представят на игрите в японската столица, съобщиха от Българския олимпийски комитет. 

Как сексистка шега доведе до оставката на президента на Токио 2020?

Олимпийските игри в Токио започват на 23 юли и ще продължат до 8 август. Те бяха пренасрочени с година по-късно заради пандемията. В японската столица се очаква да се представим в 13 спорта, сред които традиционно силните за страната ни борба, вдигане на тежести, спортна стрелба, бокс, художествена гимнастика, лека атлетика и др.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама