„Хайде наш’те“: Японски фенове окуражават българските гимнастички 

10:50, 28 юли 21 / Спорт 25 3684 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

В японската култура, колкото по-отдалеч идва човек, толкова по-дружелюбно се отнасят към него. Именно затова хората, които посещават страната, неизменно се впечатляват от проявата на сърдечност и учтивост. Българският национален отбор по художествена гимнастика идва от почти 10 000 километра разстояние и е един от лидерите за отличия на Олимпиадата. А това прави тяхното гостуване истинска привилегия за Мураяма и жителите на града не спират да го показват, независимо от изолацията, в която се намират спортистите на тези толкова различни олимпийски игри.

„Златните момичета“ заварили залата за тренировки обсипана с българския трикольор и плакати с окуражителни надписи и подписи. Те са изписани на родния ни език от японските ни домакини, сред които са доброволци и ученици от местните училища. На тях се чете: „Хайде наш’те“, „Бори се“, „Вярваме“, „Стискаме палци“ и „Свързани помежду ни“. 

Светът е Олимпиада: Откриха Токио 2020 без публика

Базата на българския национален отбор в „Rose camp“ е истински кът на България. Почти се е превърнала в местно българско посолство, а местните жители са единодушни, че такива големи шампионки са избрали техния роден град за база за подготовка изключително много помага за популярността на префектура Ямагата и конкретно на Мураяма“, пишат от Българската федерация по художествена гимнастика в своя Facebook. 

„Чудесно е да имаш възможността да се докоснеш до добротата, която се оказва толкова „заразна“, че незнайно как започваш и ти да ставаш по-мил и любезен, по-честен и справедлив… И още нещо: би било чудесно,  ако се замислим над този начин на живот на японците. Току-виж променим отношението си към околните, следвайки поговорката: На доброто с добро..., посочват още те. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама