България ще има втори медал на Олимпиадата

11:38, 01 авг 21 / Спорт 25 4255 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Българската боксьорка Стойка Кръстева си осигури поне бронзов медал от Олимпийските игри в Токио, след като победи китайката Юан Чан в четвъртфиналите на категория до 51 килограма. Кръстева се наложи над втората поставена в схемата с 4:1 съдийска гласа и продължава към полуфиналите на надпреварата.

35-годишната Кръстева доминираше през целия двубой, като показа по-голяма класа, опит и активност от съперничката си, за да заслужи гласовете на четирима от съдиите, а крайният резултат в нейна полза бе 30:27, 30:27, 30:27, 30:27, 28:29. По този начин българката вече е полуфиналистка в Токио и със сигурност ще спечели поне бронзов медал, който ще бъде първи за родния бокс от Олимпиадата в Лондон през 2012, когато Тервел Пулев спечели бронз в категория до 91 килограма.

Костадинова: Трудила съм се 17 години за този медал

За място на финала в Токио Кръстева ще спори с представителката на домакините Цукими Намики, която победи Ингрит Лорена Валенсия Виктория от Колумбия с 5:0. Двубоят между Кръстева и Намики ще бъде на 4 август от 8:15 часа българско време, пише БГНЕС.

Най-важното е дългогодишният труд и екипната работа. Аз изпълнявах стриктно тактиката на треньора, това е разковничето да се поздравим с този успех. Тренирали сме достатъчно, много сме подготвени, надявам се да покажем всичко, на което сме способни, и вече ще видим какъв ще бъде медалът“, сподели пред БНТ Кръстева след успеха си над Чан.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама