За първи път: Франция е олимпийски шампион във волейбола

18:30, 07 авг 21 / Спорт 25 3660 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Франция достигна финала на олимпийския волейболен турнир за мъже в Токио, след като надви категорично Аржентина с 3:0 гейма – 25:22, 25:19, 25:22. Срещата продължи около час и половина.

„Петлите“, водени от Лоран Тили, започнаха турнира в японската столица неубедително и се върнаха в играта именно след успех над детрониралия Бразилия тим на „Сборная“ с 3:1. На четвъртфиналите те обърнаха световния шампион Полша след изоставане с 1:2, за да стигнат до днешния сблъсък с южноамериканците, който премина под тяхна диктовка.

България с второ злато на Токио 2020: Стойка Кръстева стана олимпийски шампион

Най-резултатен за победителите бе Жан Патри с 15 точки – по 14 и 12 добавиха съответно Тревор Клевено и Ървин Нгапет. За аржентинците само един завърши с двуцифрен точков актив – Факундо Конте, който реализира 13 пункта. Така, Франция се класира за исторически първи олимпийски финал при мъжете.

В спора за трофея тимът ще играе с Руския олимпийски комитет, който за последно стана олимпийски шампион през 2012 в Лондон. В малкия финал съперници са Аржентина и Бразилия, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама