Ружди Ружди със сребро на параолимпийските игри

16:20, 27 авг 21 / Спорт 25 2733 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Българския параатлет Ружди Ружди спечели сребърен медал в тласкането на гюле F55 на параолимпийските игри в Токио. Той остана втори и не успя да повтори успеха си отпреди 5 години, когато в Рио де Жанейро застана на най-високото стъпало на почетната стълбичка.

Роденият в русенското село Глоджево параатлет постигна резултат от 12,23 м. Той обаче не беше достатъчен за злато. На първо място се класира бразилецът Уолъс Сатош. Южноамериканецът подобри световния рекорд на Ружди (12,47 м) от 2017 г., като тласна гюлето на 12,63 м. На трето място в класирането остана полякът Лех Столтман с резултат 12,15 м, което е негово лично постижение за сезона.

Часове преди участието си в Токио Ружди сподели, че доскоро е лекувал тежка контузия в гърба. Травмата му попречи да повтори и най-доброто си постижение за сезона - 12,27 м., пише bTV.

Освен олимпийски шампион от Рио де Жанейро и сребърен медалист от Игрите в Токио, възпитаникът на треньора Радостин Тодоров от спортен клуб „Даниела Тодорова“ е трикратен световен първенец и петкратен шампион на Европа.

Българското участие на палаолимпийските игри в Токио продължава утре (28 август). С надежда за медал в бягането на 1500 м излиза Християн Стоянов. Неговият старт е след 4:20 ч. сутринта българско време. След 5:00 ч. сутринта дебют в най-авторитетния спортен форум ще направи Фатме Исмаил в хвърлянето на копие.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама