Осма седмица протести срещу здравния сертификат в Париж

12:34, 05 сеп 21 / Свят 25 2978 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Хиляди французи протестираха за осми пореден уикенд срещу ограниченията заради коронавируса. Според френското здравно министерство обаче броят на недоволните намалява.

Близо 140 000 френски граждани са протестирали срещу въвеждането на здравния пропуск за достъп до заведения, музеи, болници и влакове. Пропускът е доказателство за поставена ваксина, преболедуване или отрицателен тест за ковид. 18 000 от демонстрантите са били в Париж.

Антиваксъри предизвикаха безредици в Лондон

„Дойдох да демонстрирам, както правя всяка седмица, за да покажа, че не сме съгласни с това, което става. Има твърде много нарушения на свободите, твърде много ограничения“, сподели една от протестиращите. „Уважавам тези, които се ваксинират, но не съм съгласна на мен да ми се налага“, смята друга французойка.

Вълната на недоволство намалява от няколко седмици. Преди 22 дни протестиращите са били 215 000. Все пак един от организаторите на демонстрациите, политик от крайната десница, обещава да се стигне до обща стачка в знак на протест срещу ограниченията.

Близо 50 милиона от 67-милионната Франция са получили най-малко една доза ваксина. 45 милиона или 67 процента са напълно имунизирани, пише БНТ.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама