Covid-19 по света: Поредни протести в Европа срещу коронамерките и ваксинацията

16:15, 12 сеп 21 25 2698 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Поредни протести се проведохоа в цяла Европа заради ограничителните мерки и ваксинацията срещу коронавирус.

За девети пореден уикенд хиляди излязоха на протест и във Франция срещу задължителния здравен пропуск, чрез който хората пътуват и посещават различни обществени места като ресторанти и кина. 

В Нидерландия пък демонстранти се обявиха против затварянето на нощните заведения. Протести имаше в Амстердам, Хага, Грьонинген и Маастрихт. Шествията бяха под надслов „Пуснете ни звука“ и преминаха с музика и танци. 

Бизнесът протестира срещу ковид мерките, Кацаров не се огъва

Клубовете и дискотеките в Нидерландия получиха разрешение да отворят в края на юни, когато бяха разрешени и фестивалите. Ограниченията обаче бяха наложени отново в средата на август, когато броят на заразените с коронавирус се увеличи. Забраната за дейността им е в сила до 1 ноември, пише БТА. 

А в Солун гръцките полицаи използваха сълзотворен газ и водни оръдия срещу демонстранти. Стотици излязоха по улиците на града и протестираха против задължителната ваксинация. Там над 7 000 здравни работници са уволнени, защото не искат да си поставят имунизация. 

Сблъсъци в Атина заради задължителната ваксинация

В същото време хиляди полски медици протестираха по улиците на Варшава с искане за по-добро заплащане и условия на труд, предаде Ройтерс. Много от тях заявиха, че коронавирусът е извадил наяве пропуските в здравната система на страната и че кариерата в сектора не е атрактивна поради ниското заплащане и високите равнища на стрес.

Прояви на недоволство имаше и в Турция, Румъния и Австрия.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама