Биляна Дудова: Аз съм най-добрата в света и ще ставам все по-добра

14:00, 09 окт 21 / Спорт 25 1861 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Световната титла по борба ще помогне на Биляна Дудова да става все по-добра. Това каза състезателката след прибирането си от Норвегия, където спечели титлата в категория до 59 кг.

Биляна Дудова стана световна шампионка по борба

„След много труд, много постоянство успях да постигна тази цел. Преминах през много трудности, голяма част от тях хората ги знаят. Чувството е страхотно, най-добрата съм в света и ще ставам все по-добра“, каза Дудова при прибирането си в България, цитирана от „Дневник“.

„Това, че спечелих световната титла именно в Норвегия, не вярвам, че е случайно. Именно оттук преди време започна моят път в голямата борба. Бях дошла година-две, след като започнах да тренирам този спорт, бях малка, беше ми много тежко, но научих много неща, дори норвежки език“.

Обещах този медал на майка ми

„Качих се на почетната стълбичка с гордо вдигната глава. Бях много щастлива, че прославям България пред целия свят и благодарение на мен ще чуят българския химн. Опитах да сдържа емоциите си, но докато слушах химна ми се насълзиха очите, защото знам през какво съм преминала”, добави тя в ефира на Нова телевизия.

Дудова подчерта, че японската й съперничка е сред най-трудните. Щастлива е, че е успяла да победи такава силна противничка.

„Аз съм с много силен характер и не обичам да показвам слабости, но има неща, които могат да ме разплачат. Този медал го обещах на майка ми, щастлива съм, че успях да го постигна. Тя живее в мен всеки ден и страшно много ми липса. Когато продължих да тренирам борба, си казах, че ще посветя всяка победа на нея”, споделя шампионката, която губи майка си като дете.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама