Рома – Милан и El Derbi Vasco във футболната програма на MAX Sport през уикенда

14:16, 29 окт 21 / Спорт 25 1596 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Дербито от Серия А Рома – Милан приковава вниманието в програмата на MAX Sport в края на интензивната за европейския клубен футбол седмица. В големите европейски клубни първенства се игра кръг и през седмицата, като италианското калчо не направи изключение. Сега е време за 11-ия кръг, като безспорно най-интересно ще е на „Олимпико“ в Рим, където ще се изправят два от отборите, борещи се за челните места в класирането.

В момента Рома е на 4-та позиция с 19 точки, а Милан е с равен брой точки с лидера Наполи – 28. „Вълците“ са в серия от много тежки мачове, като в последните 3 кръга постигнаха само една победа – през седмицата с 2:1 срещу Каляри. Преди това направиха равенство с Наполи и загубиха от Ювентус, а сега предстои и мачът с Милан. От своя страна „росонерите“ са в серия от 6 поредни победи в Серия А и с ясни амбиции за първото място в класирането. Със сигурност Жозе Моуриньо обаче има своите козове и римляните са способни да спрат успешния ход на Милан. Мачът между Рома и Милан зрителите ще могат да гледат на 31 октомври от 21:45 ч. пряко по MAX Sport 3.

Съботният ден също ще предложи директен сблъсък между два от тимовете с амбиции за водещите позиции. В него се изправят заемащите 5-о и 6-о място Аталанта и Лацио. Двубоят в Бергамо е на 30 октомври от 16:00 ч. и ще бъде излъчен пряко по MAX Sport 3.

Веднага след това, от 19:00 ч., също по MAX Sport 3, Ювентус гостува на Верона. „Старата госпожа“ влиза в мача като фаворит и с устрем за изкачване в зоната, даваща право на участие в евротурнирите, но трябва да има едно наум, тъй като веронци правят доста резултатни мачове, а победата с 4:1 срещу Лацио миналата седмица показва и че са способни на изненади.

В LaLiga този уикенд ще може да видим как ще изглежда Барселона след кратката ера на Роналд Куман. Нидерландският треньор бе уволнен посред нощ през седмицата след загубата от Райо Валекано в Мадрид. Фаворит за негов заместник е легендата на клуба Шави Ернандес, но назначението му далеч още не е факт. В момента отборът се тренира от друга бивша звезда на тима и на дриймтийма, в който бе и Христо Стоичков – Сержи Бархуан. Бившият ляв бек досега бе наставник на втория отбор на Барса и докато бъде намерено решение за новия треньор, то той ще води каталунците. Първият мач за тях е срещу Алавес. Този двубой е на 30 октомври от 22:00 ч. по MAX Sport 4.

Също в събота, но още в ранния мач от 15:00 ч. феновете на LaLiga ще могат да гледат и другия гранд Реал Мадрид. „Белите“ гостуват на Елче. Шампионите от Атлетико Мадрид пък играят с Бетис като домакини в неделя от 17:15 ч. И двете срещи ще бъдат излъчени по MAX Sport 4.

Дербито на кръга в LaLiga обаче е на 31-ви вечерта и ще противопостави двата големи баски отбора Реал Сосиедад и Атлетик Билбао. Тимът от Сан Себастиан е домакин и изненадващо, или не, влиза в двубоя като лидер в класирането. „Синьо-белите“ са на върха с 24 точки, докато „лъвовете“ са едва на 8-а позиция със 17 точки. El Derbi Vasco е в неделя вечер от 22:00 ч. и ще бъде предавано по MAX Sport 4.

Освен много футбол, MAX Sport този уикенд ще предложи и зрелище за феновете на бойните спортове. UFC 267 е с много интересна карта, която включва две битки за титли, а за радост на българските зрители, то е и в удобен за гледане час. Събитието е в Абу Даби и ще се излъчи по MAX Sport 2 в събота вечер от 21:00. В основната битка за вечерта полякът Ян Блахович ще защитава пояса си в полутежка категория срещу Глоувър Тейшейра, а в категория петел за времената титла ще спорят Пьотр Ян и Кори Сандхаген.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама