Официално: Антонио Конте поема „Тотнъм“

15:16, 02 ное 21 / Спорт 25 1217 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Антонио Конте е новият мениджър на „Тотнъм“. Италианецът подписа договор с „шпорите“ до лятото на 2023 г. „Тотнъм“ уволни предишния си трeньор Нуно Еспирито Санто в понеделник.

Конте е без отбор от май, след като напусна „Интер“. През лятото той беше близо до договор с „Тотнъм“, но не се стигна до споразумение, а клубът избра Еспирито Санто. Италианецът се завръща във Висшата лига, след като води „Челси“ в продължение на две години. Той стана шампион на Англия още в първия си сезон 2016/17, а година по-късно спечели и ФА Къп със сините.

Антонио Конте се готви за „Реал“ при уволнение на Лопетеги

Радвам се, че се завръщам към треньорската работа и го правя в клуб от Висшата лига с амбиция да има главна роля. Нямам търпение да започна работа и да предам на отбора и на феновете страстта, манталитета и увереността, които винаги са ме отличавали и като футболист, и като треньор“, заяви 52-годишният Конте пред клубния сайт. Той обясни, че през лятото е отказал да поеме „Тотнъм“, тъй като е прекратил съвсем скоро отношенията си с „Интер“ и е бил уморен в края на миналия сезон, но сега собственикът на „шпорите“ Даниел Леви го е убедил.

В кариерата си като треньор Конте има три титли в Серия А с „Ювентус“ в периода 2011-2014. През миналия сезон той изведе „Интер“ до скудетото и сложи край на серията от девет титли на „Ювентус“. Само три седмици по-късно обаче Конте напусна, тъй като не беше съгласен с трансферната политика на ръководството. От „Интер“ освен това поискаха той да намали заплатата си с 20%.

Конте има 51 победи в 76 мача във Висшата лига и е втори по най-висок процент победи сред мениджърите с поне 50 двубоя, като пред него е само Хосеп Гуардиола, пише „Дневник“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама