Горещи страсти с дербито на Милано този уикенд по MAX Sport

14:36, 05 ное 21 / Спорт 25 1370 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Derby della Madonnina е акцентът във футболната програма на MAX Sport през уикенда. Голямото дерби между градските съперници Милан и Интер идва в XXII кръг на Серия А и носи още по-голям заряд от обичайното, тъй като и двата отбора са директни съперници в челото на класирането. Преди кръга Милан дели първото място в подреждането с Наполи с по 31 точки, докато Интер е на 3-та позиция, но с изоставане от 7 точки и в момента е с 24.

През седмицата „росонерите“ изиграха поредния си колеблив мач в UEFA Шампионска лига, но пък в Серия А са във впечатляваща серия от 7 поредни победи. От друга страна „нерадзурите“ изостанаха в точките след няколко тежки поредни мача срещу Аталанта, Лацио и Ювентус, но спечелиха последните си две срещи и влизат в дербито с високо вдигната глава и амбицията да намалят разликата с градския съперник.

Това ще е 229-ият официален мач между двата тима в над 100-годишната история на тяхното съперничество, като общата статистика е на страната на Интер. „Синьо-черните“ са спечелили 84 победи, 67 срещи са завършили наравно, а 77 с успех за „червено-черните“. Головата разлика е 315:304 в полза на Интер. Милан и Интер ще се изправят един срещу друг в неделя, 7 ноември, от 21:45 ч. и зрителите ще могат да гледат мача пряко по MAX Sport 3.

Серия А ще предложи и още един любопитен сблъсък този уикенд, Ювентус – Фиорентина. Двубоят традиционно е с голям заряд за феновете на двата отбора, но този път интригата няма да е само на трибуните, а и на терена, тъй като те са на близки позиции в класирането. „Виолетовите“ са на 7-о място с 18 точки, а „Старата госпожа“ на 9-а позиция с 15 т. Мачът Ювентус – Фиорентина е на 6 ноември от 19:00 ч. и ще бъде предаван пряко по MAX Sport 3.

Испанската LaLiga също ще предложи любопитни двубои тази седмица. Най-горещо ще е в Севиля, където двата местни тима ще се изправят в El Gran Derbi. Бетис и Севиля може и да не са сред най-титулуваните отбори в Испания, но пък феновете им се славят като едни от най-запалените на Иберийския полуостров и дербито им неслучайно си е заслужило подобно наименование. Представянето и на двата отбора от началото на сезона е страхотно, което внася допълнителна емоция преди двубоя. Севиля в момента заема 3-то място в класирането с 24 точки – само 1 точка по-малко от лидера Реал Сосиедад, докато Бетис е на 5-а позиция с 21 т. Дербито Бетис – Севиля е в неделя от 22:00 ч. и ще бъде излъчвано пряко по MAX Sport 4.

Традиционно през уикенда зрителите ще могат да се радват и на мачовете на трите големи в LaLiga. Продължава да е любопитна ситуацията около Барселона. Каталунците спечелиха първата си победа под ръководството на Сержи Бархуан, но тя бе в Шампионската лига (с 1:0 срещу Динамо Киев през седмицата), а сега ще търсят и първи успех с новия треньор и в първенството. В предстоящия мач Барса гостува на Селта, а срещата е на 6 ноември от 17:15 ч. и ще бъде излъчвана пряко по MAX Sport 4.

Реал Мадрид също ще играе в събота, като излиза в столичния сблъсък срещу Райо Валекано. Двубоят е от 22:00 ч., също по MAX Sport 4. Дерби се очертава и на „Местая“, където Валенсия ще приеме шампиона Атлетико Мадрид. И двата отбора са на незадоволителни позиции, спрямо техните амбиции и трите точки изглеждат задължителни. Атлетико е на 4-то място, докато Валенсия е едва 10-и. Мачът между двата отбора е в неделя от 17:15 ч. по MAX Sport 4.

Извън футбола се очертава шоу и за феновете на бойните спортове. Във втора поредна седмица в UFC ще бъдат заложени два шампионски пояса. Това ще стане по време на UFC 268, което ще се проведе в легендарната зала „Медисън Скуеър Гардън“ в Ню Йорк. В основния сблъсък Камару Усман ще опита да направи поредна защита на титлата си в полусредна категория. За втори път негов съперник ще е Колби Ковингтън, когото победи преди почти две години при първата си защита, след като спечели пояса срещу Тайрън Уудли. Другият двубой за титла ще е в категория сламка при жените между Роуз Намаюнас и Вейл Жанг. Намаюнас отне пояса на Жанг през април и сега е време за реванш. UFC 268 ще започне в ранните часове на неделния ден – от 05:00 ч., и ще се излъчва пряко по MAX Sport 2.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама