Иван Петков напусна женския национален отбор по волейбол

14:53, 09 ное 21 / Спорт 25 2189 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Иван Петков вече не е старши-треньор на женския национален отбор. Наставникът се срещна с президента на федерацията Любомир Ганев и обяви, че има други планове за бъдещето си. Двете страни си стиснаха ръцете и си пожелаха успех, съобщиха от волейболната федерация.

„Изключително съм благодарен на Иван за свършеното през последните години“, коментира Ганев. „Треньорът изпълни поставената цел да изравни интереса към нашите дами с мъжкия национален отбор. Еуфорията около мачовете на Европейската златна лига и Европейското първенство скоро няма да бъде забравен. Пожелавам успех на Петков в бъдещите му начинания. Вратата към БФ Волейбол винаги ще бъде отворена за него“, посочи той.

Българските „лъвици“ спечелиха Златната лига по волейбол

В момента Петков е треньор на украинския първенец Прометей, с който се класира за Шампионската лига. Все още БФ Волейбол не е избрала нов треньор на женския ни тим.

„В духа на ползотворната ни работа се разбрахме да се разделим с Иван Петков“, коментира Илия Динков, първи вицепрезидент и отговорник за женското направление в Българската федерация по волейбол. „Трябва да отчетем свършената сериозна работа от Петков и екипа му не само към изравняването на интереса към женския и мъжкия национален отбор, но и за развитието в спортно-техническо отношение. Разчитахме да продължим работата. Имахме обща стратегия за работа в националните отбори - във всички възрасти до жени, но не срещнахме докрай разбиране за реализирането на тази цялостна стратегия. Вратите на Иван и щаба му към БФ Волейбол остават отворени. Управителният съвет ще вземе решение кой ще бъде новият национален треньор“, заяви той.

Петков: В живота и в спорта има решения, които не са лесни

Благодаря на Българската федерация по волейбол за съвместната ни работа през последните четири години. Благодаря и на президента на федерацията Любомир Ганев за оценката за свършеното от мен и щаба ми и предложението да продължим да работим заедно“, коментира Иван Петков.

В живота и в спорта има решения, които не са никак лесни. Още повече, когато са свързани със семейство. А националният отбор на България е като семейство за мен и за щаба ми. Има моменти, в които обаче и тежките решения трябва да бъдат взети. Като това да не продължа да бъда треньор на националния отбор. Изживявам доста това решение, защото съм емоционално свързан с този отбор. Благодаря на всички момичета, с които имахме възможност да работим за развитието на отбора в името на България и българския волейбол. Благодаря ви за себераздаването - че оставяхте сърцата си в тренировки и мачове, че вярвахте в общите ни идеи и цели, че запалихте искрата у феновете на волейбола у нас и ги накарахте да вярват в женския национален отбор. Че накарахте България да заобича този отбор, а по този начин вярвам, че запалихте и доста деца да тръгнат по вашия път във волейбола“, каза още той.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама