Денят зависи от доброто събуждане

07:30, 30 ное 21 25 1286 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ефективността на работата и качеството на решенията ни през деня зависят от това как човек се събужда - с каква нагласа и в какво състояние на духа, казва психологът Дмитрий Синарев пред агенция Prime.

Когато се събудите, отделете си минута, за да полежите със затворени очи, пожелайте си добро утро, поемете няколко дълбоки вдишвания, за да „отворите” дробовете си, размърдайте пръстите на ръцете и краката си, протегнете се сърдечно, както в детството си“, посочва той.

Синарев препоръчва също така да се съсредоточите върху спомен, който вдъхва спокойствие, увереност и събужда вътрешната ви сила.

Можете да визуализирате образ на любим човек или природен пейзаж, а за някого - някой от любимите му музикални клипове, съветва той. „Психологическите ресурси, които ни зареждат позитивно, могат да бъдат строго индивидуални“, добавя психологът, цитиран от БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама