Най-богатият футболист ще играе в Азия

17:08, 26 дек 21 / Спорт 25 1820 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Най-богатият футболист в света ще продължи кариерата си в Азия. Фаик Болкиа подписа с тайландския Чонбури”, след като бе освободен от португалския Маритимо”.

23-годишният флангови играч, чието състояние се оценява на около 15 млрд. евро, е племенник на брунейския султан Хасан.

Младият Болкиа, национал на родината си, премина през академиите на английските Саутхемптън”, Челси” и Лестър”, преди да подпише с Маритимо” това лято. Той обаче беше освободен от португалците в началото на месец, без да запише официален мач.

Сега Болкиа ще опита да помогне на Чонбури” в битката за титлата в Тайланд. Акулите” са трети във временното класиране - 4 точки зад лидера Бурирам”.

Въпреки че е известен с богатството си, Болкиа е в Чонбури” заради качествата си, твърди собственикът на клуба Сасит Сингтотонг.

Той е преди всичко професионалист. Нямаше изисквания за специални привилегии. Вярвам, че е добър избор за нашето нападение не само заради уменията си, но и заради богатия опит. Играл е дълги години в Англия. Би било страхотно да се борим за титлата с него в състава”, коментира босът на Чонбури” пред клубния сайт, съобщи bTV.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама