Премиерът Петков се срещна с „Възраждане“

17:38, 14 яну 22 / Политика 25 1982 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Премиерът Кирил Петков разговаря с представители на партия „Възраждане“. На срещата са били заместник-председателите на партията - Цончо Ганев и адв. Петър Петров, както и доц. Атанас Мангъров, в качеството му на здравен експерт на формацията, съобщи БНР.

Срещата е станала възможна след отрицателен PCR тест на Петков. От прессекретариата на държавния глава съобщиха, че Румен Радев също е с отрицателен тест. Те бяха в изолация заради положителния резултат за коронавирус на председателя на Народното събрание Никола Минчев, даден след провелия се в понеделник Консултативен съвет за национална сигурност. 

Тема на срещата на премиера и представителите на „Възраждане“ са Covid мерките и зеленият сертификат, за чието отпадане настояват от „Възраждане“.

Костадинов се закани за щурм на Министерския съвет

Срещата при премиера Кирил Петков премина конструктивно. Стигнахме до някои решения. Основното е, че поискахме моментално отпадане на зелените сертификати, което не този етап беше отказано“, заявиха от партията след срещата.

Ще бъде сформирана работна група с учени, които защитават тезата, че мерките трябва да продължат, както и учени като доц. Атанас Мангъров, които са на обратната позиция.

„В тази работна група ще има и представители на „Възраждане“, един от които е Деян Николов, който е статистик и ще може да се обработват данни, които ще се предоставят на МЗ по отношение на заболеваемостта и смъртността“, каза Цончо Ганев.

Работната група ще бъде сформирана под егидата на премиера и до сряда ще бъдат уточнени хората, които ще се включат в нея. Тя ще работи поне две седмици, след което ще бъде направен доклад до какви изводи са стигнали, предаде bTV.

Ицо Хазарта за протеста: Важи ли законът за шепа нещастни фашисти?

„Надявам се тогава да се приложи като начало това, което ние изискахме днес от министър-председателя, а именно да бъде отменено безумието децата ни в училище да се тестват. Стотици, да не кажа хиляди деца, да не посещават училище в момента, защото не са допускани поради това, че отказват да се тестват или да носят маски“, заяви Ганев.

От „Възраждане“ да поискали това да се случи веднага, но премиерът е отказал. От партията са категорични, че ако правителството не прояви здрав разум след двете седмици работа на работната група, протестите ще продължат.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама